Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

‘Aquí Catalunya’ dona veu al ‘Gust de Lleida’ des del Fòrum Gastronòmic de Barcelona

03/11/2025

El programa de SER Catalunya, conduït per Marina Fernández, va emetre en directe des de l’estand de la Diputació de Lleida un especial dedicat a la nova marca agroalimentària impulsada per Jordi Verdú i Ramon Boixadera, amb la participació de Dèlia Perpiñà, Mateu Blanch, Toni Frias i Rafael Oncins

El programa ‘Aquí Catalunya’ de SER Catalunya es va traslladar dilluns 3 de novembre al Fòrum Gastronòmic Barcelona 2025 per emetre un especial en directe des de l’estand de la Diputació de Lleida, on es va posar en valor la nova marca ‘Gust de Lleida’, emblema de la qualitat, l’origen i la innovació dels productes agroalimentaris de les comarques lleidatanes.

Durant l’emissió, la periodista Marina Fernández va conversar amb Jordi Verdú, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, que va destacar que “Gust de Lleida és molt més que un segell: és una manera de defensar el territori a través dels seus productes i dels seus productors”. Verdú va subratllar la importància del Fòrum com a aparador per donar a conèixer la diversitat i l’excel·lència de la gastronomia lleidatana, amb més de cinquanta productors representats.

A la taula territorial ‘Defensar el territori a través del producte’, hi van participar Ramon Boixadera (Diputació de Lleida), Gemma Cortada (Diputació de Barcelona), Carles Benítez (Diputació de Girona) i Dèlia Perpiñà (Prodeca), que van analitzar com cada territori impulsa la qualitat alimentària i la promoció dels productes locals. Perpiñà va remarcar que “la clau és diferenciar-nos i explicar al món la història del país a través de la seva cuina i els seus aliments”.

L’espai va incloure també la taula ‘El gust de Lleida, del camp al plat’, amb testimonis directes de la cadena alimentària. Toni Frias, president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, va presentar el Pa PiriPonent, elaborat amb oli DOP Les Garrigues i sal del Pirineu; Mateu Blanch, xef del restaurant Caravista, va reivindicar la cuina de proximitat com a símbol d’innovació i identitat; i Rafael Oncins, director de RSE de Plusfresc, va destacar el compromís del sector de la distribució per fer arribar aquests productes al consumidor a través dels nous córners Gust de Lleida.

El programa va finalitzar amb un tast simbòlic i amb la reflexió que Lleida s’ha consolidat com un territori amb ànima gastronòmica, on el producte local es converteix en motor econòmic, cultural i social. Amb ‘Gust de Lleida’, la Diputació fa un pas endavant per situar la demarcació al mapa gastronòmic de Catalunya i del món.

ESCOLTA EL PROGRAMA