CaLagneta rep un Solete de la Guia Repsol amb només mig any de trajectòria
26/06/2025
El reconeixement arriba sis mesos després de l’obertura d’aquest espai singular al barri de Sant Cristòfol de Cervera, que marida art contemporani, vi d’autor i gastronomia de proximitat
L’espai CaLagneta – Art i Vi, situat al cor del barri de Sant Cristòfol de Cervera, ha estat distingit amb un Solete de la Guia Repsol a la categoria de restaurants. El reconeixement arriba quan el projecte tot just ha complert mig any de vida, i consolida la seva aposta valenta per unir gastronomia, art i territori en una proposta única i amb ànima.
Els Solete són distintius que atorga la Guia Repsol a locals de menjar que es diferencien per la seva essència autèntica i caràcter propi. A diferència dels prestigiosos Sols Repsol, que reconeixen l’alta cuina, els Solete posen el focus en aquells llocs casuals i sorprenents, que destaquen pel producte, l’ambient, el servei o la personalitat. En definitiva, aquells espais que conviden a tornar.
En aquest sentit, CaLagneta ha captivat tant el públic com els prescriptors gastronòmics amb una proposta que marida el vi d’autor i el producte gourmet amb un entorn cuidat i una galeria d’art contemporani. Tot plegat, dins d’una casa familiar del segle XIX que ret homenatge a les arrels pageses i a l’esperit de compartir.
Impulsat per les germanes Montserrat i Ester Rocaginé, amb la complicitat de l’artista Robert Martí, el projecte ofereix també un hotel boutique amb dues habitacions exclusives, espais per a reunions i una programació artística i pedagògica oberta a tothom.
Un dels pilars fonamentals d’aquesta experiència és la cuinera Gal·la Pipó, que lidera la proposta gastronòmica de CaLagneta amb una visió fresca i compromesa amb la cuina de proximitat i temporada. La seva capacitat per harmonitzar els productes locals amb tècniques innovadores aporta a cada plat una identitat única, que connecta perfectament amb l’esperit del projecte i el reconeixement obtingut.
Des de CaLagneta han volgut expressar el seu agraïment pel suport rebut: “Gràcies a tots i cadascun de vosaltres per haver-nos fet confiança: clients, amics, proveïdors, artesans alimentaris, viticultors, artistes i veïns. Aquest Solete és també vostre.”
Amb aquest reconeixement, la Guia Repsol consolida CaLagneta com un punt de trobada de la cultura slow, on menjar, beure, contemplar i conversar són part d’una mateixa experiència compartida a la Segarra.