El Gust de Lleida, protagonista al Campionat de Catalunya de Formació Professional Catskills de Cuina
04/06/2025
ESCHOTUR Lleida acull la competició amb alumnes de tot el país per escollir el representant català al campionat estatal SpainSkills
Els dies 3, 4 i 5 de juny de 2025, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR Lleida) és l’escenari del Campionat de Catalunya de Formació Professional Catskills en la modalitat de cuina. La cita reuneix onze joves talents de cuina de deu centres educatius d’arreu del país, amb un objectiu comú: aconseguir representar Catalunya al campionat estatal SpainSkills, que tindrà lloc a Madrid.
Durant les dues primeres jornades, onze alumnes de deu centres d’arreu de Catalunya han posat a prova les seves habilitats culinàries amb elaboracions exigents i ingredients sorpresa. El guanyador es donarà a conèixer demà, 5 de juny, i representarà Catalunya al campionat estatal SpainSkills, que tindrà lloc a Madrid.
En aquesta edició, el Gust de Lleida hi té un paper actiu com a entitat col·laboradora, i ofereix davantals personalitzats als participants i reforçant el vincle entre el territori i el talent jove. Aquesta aportació, que posa en valor la marca agroalimentària de la demarcació de Lleida, ha estat ben rebuda pels concursants i per l’organització, consolidant el Gust de Lleida com a referent del suport a la formació i a la cuina de qualitat.
Les proves que s’han dut a terme fins ara han inclòs la preparació d’un entrant vegetarià, un plat de carn amb guarnició i salsa, i un plat de peix, tots amb productes principals sorpresa. A més, els participants han hagut de demostrar les seves competències en pastisseria elaborant una tarta Bourdaloue amb salsa i tres petit fours amb diferents tipus de bases.
Demà dijous, la competició culminarà amb una prova “black box” amb ingredients sorpresa i un test de reconeixement de producte en anglès. Tot seguit, a partir de les 14 h, es farà l’acte de cloenda i entrega de diplomes, on es coneixerà qui representarà Catalunya a Madrid. Els alumnes que competeixen en aquesta edició del Catskills de Cuina representen una mostra diversa del talent jove del país. Hi participen Izan Federico García, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona; Joel Ruiz Tahar, de l’INS Bisbe Sivilla (Barcelona); Jhoan Manuel Viveros Diuza, de l’EHT de Cambrils; Héctor Pérez Pulgarin, de l’EHT de Girona; Àuria Espelt González, de Joviat (Manresa); David Ruiz Retamero, de l’ESCHOTUR Lleida; Gonzalo Arroyo Sánchez, d’Olivar Gran (Figueres); Jana Nubiola Malta, de l’INS FP Sant Cugat; Aina Albacerte Parra, de l’IES Tona; Jordi Zarallo Fonfreda, de l’INS Marta Mata – Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental (Granollers); i Tor Bordes Reñé, de l’Institut Hug Roger III de Sort.
Amb el seu suport, el Gust de Lleida reafirma el seu compromís amb els valors de la cuina sostenible, la promoció del producte local i el foment del talent jove dins del sector gastronòmic.