Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

El TastaLleida 2025 acosta els sabors del territori amb denominació d’origen i ‘Gust de Lleida’ al cor de Barcelona

18/09/2025

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, defensa la força del sector agroalimentari de les terres de Lleida, Pirineu i Aran i la seva projecció

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dijous al TastaLleida 2025, una jornada de maridatge de productes amb ‘Gust de Lleida’ i segell de qualitat, que ha tingut lloc al mercat de Sant Antoni de Barcelona i ha servit per donar a conèixer la riquesa i la diversitat gastronòmica de les terres de Lleida, Pirineu i Aran davant el públic barceloní.

La jornada, que ha comptat amb la participació d’unes 120 persones en els diferents torns de tast, ha estat organitzada pel Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida, amb la participació de ‘Gust de Lleida’, els consells reguladors de la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP Les Garrigues, la DOP Costers del Segre, la IGP Torró d’Agramunt i el Consell Català de la Producció Integrada. A més del president Talarn, l’acte també ha comptat amb la participació del vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez; el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, i els diputats Joan Simeon i Fermí Masot. Igualment, també hi han participat el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, i el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, entre altres autoritats presents.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat que “el TastaLleida és molt més que una trobada gastronòmica: és una mostra de la força del nostre territori i de la capacitat de projectar-nos amb orgull a tot el país”. Talarn ha explicat que “cada producte amb denominació d’origen o indicació geogràfica protegida és fruit d’una cadena de valors que comença als nostres camps i arriba a les taules amb qualitat, sostenibilitat i identitat pròpia. Aquesta iniciativa ens permet mostrar a Barcelona el que som i el que fem, i consolidar la marca ‘Gust de Lleida’ com un segell de confiança i promoció dels aliments del territori”.

Per la seva banda, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha posat en valor que es tracta de “donar a conèixer aquest producte de tanta primera qualitat” i ha remarcat la importància de “crear marca, posar en valor la traçabilitat, la sostenibilitat i els beneficis dels nostres productes, i dirigir-nos al consumidor perquè sigui crític i conscient del que consumeix”. Ordeig ha afegit que Lleida és un referent del sector agroalimentari català i que les iniciatives com el TastaLleida contribueixen a consolidar la producció, la qualitat i el comerç de proximitat.

El menú del TastaLleida ha estat dissenyat pel xef Sergi de Meià, que ha elaborat una proposta gastronòmica basada en productes de qualitat del territori. Els assistents han pogut degustar una coca de pera DOP Pera de Lleida amb cansalada, formatge Urgèlia DOP de l’Alt Urgell i la Cerdanya i herbes aromàtiques, així com un maridatge sorprenent de torró IGP Torró d’Agramunt amb vedella bruneta. La proposta s’han completat amb un gelat d’oli d’oliva verge extra DOP Les Garrigues acompanyat d’arengada i pa amb tomàquet i cireres de Producció Integrada. El tast s’ha maridat amb vins de la DO Costers del Segre, amb opcions de vi blanc, rosat i negre, que han reforçat l’harmonia de sabors i la riquesa gastronòmica del conjunt.

Aquesta proposta dona continuïtat al tast celebrat el mes de juny a la plaça Ricard Viñes de Lleida i consolida la iniciativa com una experiència de referència en la promoció dels productes del territori. L’esdeveniment permet reforçar la imatge de les terres de Lleida, Pirineu i Aran com a territori productor d’aliments de qualitat i amb identitat pròpia, alhora que projecta la nova marca ‘Gust de Lleida’ com a segell de confiança i promoció.

Barcelona, 18 de setembre de 2025