Èxit de la Fira MOS i de la Festa Gust de Lleida Experience, a l’Economix d’Onda Cero
09/10/2025
El programa ha comptat amb la participació del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú; el director de Responsabilitat Social Corporativa de Plusfresc, Rafael Oncins; el president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Toni Frias; el responsable del Restaurant Can Teixó, Pep Castelló; la copropietària del forn Pont de Sucre, Lydia Kakari, i del xef del restaurant Lo Nen d’Alcarràs, Fran Expósito
El programa Economix d’Onda Cero del 9 d’octubre ha fet balanç de la primera edició de la Fira MOS i de la Festa Gust de Lleida Experience, i ha servit per posar en valor l’èxit d’aquests esdeveniments que consoliden la marca ‘Gust de Lleida’ com a referent gastronòmic del territori. La iniciativa ha destacat per la promoció de productes locals i la qualitat de la gastronomia lleidatana, amb una intensa participació ciutadana i professional.
Segons Jordi Verdú, la primera edició ha estat una oportunitat excel·lent per projectar el sector agroalimentari de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran, amb una gran visibilitat de la diversitat i qualitat dels productes locals. La marca Gust de Lleida ha reforçat la seva identitat, i ha servit per unir productors, restauradors, elaboradors, distribuïdors i consells comarcals, i oferir un segell reconegut.
Durant els tres dies de fira, el Pavelló 3 ha acollit showcookings, tastos i tallers amb més de 700 participants, amb plats que van des de sucs ecològics i pastissos artesanals fins a vins premiats i elaboracions gastronòmiques innovadores. La Festa Gust de Lleida Experience, celebrada el 27 de setembre, va reunir prop de 2.000 persones que van poder tastar i comprar directament productes de la quarantena de productors i restauradors participants, tot en un ambient festiu amb música en directe, activitats familiars i iniciatives solidàries.
Rafael Oncins, de Plusfresc, ha destacat durant el programa la col·laboració del sector privat amb la festa, amb accions com el sorteig de cistelles de productes de proximitat. Igualment, Oncins ha posat en valor el projecte pilot dels “corners Gust de Lleida” als establiments, la qual cosa reforça el compromís amb el territori i els productors locals.
Els productors i restauradors participants al certamen han posat de relleu la importància de l’esdeveniment per donar visibilitat als seus productes i consolidar col·laboracions. Lydia Kakari, del forn Pont de Sucre, ha destacat la possibilitat de treballar amb altres productors locals per crear productes innovadors, mentre Toni Frias ha ressaltat el projecte del Pa de Piriponent com a reconeixement al sector de forners. Pep Castelló, del Restaurant Can Teixó, i Fran Expósito, de Lo Nen d’Alcarràs, han subratllat com la festa ha permès donar a conèixer la seva cuina basada en productes locals i de proximitat, combinant tradició i innovació.
La valoració final de la Fira MOS i de la Festa Gust de Lleida Experience confirma la consolidació de Gust de Lleida com a referent de la gastronomia lleidatana, amb un model que connecta productors, restauradors i consumidors, posant en relleu la qualitat i l’autenticitat del producte local.
