Èxit de la Mostra de Formatges Artesans de Ponent, que bat rècords amb quinze formatgeries i reforça el segell Gust de Lleida
09/11/2025
El president de la Diputació, Joan Talarn, destaca al Palau d’Anglesola que la mostra “fa territori” i ens defineix com a “terra d’aliments i d’oportunitats”
La Mostra de Formatges Artesans de Ponent del Palau d’Anglesola ha tancat la seva 11a edició amb un èxit rotund, assolint la xifra rècord de quinze formatgeries participants d’arreu de Catalunya, cinc de les quals lleidatanes. El certamen, celebrat aquest diumenge al pavelló municipal, ha tornat a posar en valor la qualitat, la proximitat i la innovació dels productes elaborats sota el segell Gust de Lleida, impulsat per la Diputació.
A més de la presència de Formatges Camps, coorganitzadora de la mostra, també hi han participat Formatges de Ponent Cal Quitèria (Almacelles), Formatges Monber (Agramunt), Mas Eroles (Adrall) i Formatges L’Oliva (Oliana), entre d’altres elaboradors d’arreu del país. L’esdeveniment ha comptat amb sis parades més de productes per maridar amb el formatge —com pa, confitures o vi— i un ampli programa d’activitats: tallers, tastos, cuina en directe, un concurs de pastissos de formatge, dinar popular amb cassola de tros, música i espectacles.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat la mostra i ha subratllat que aquest tipus d’esdeveniments “fan territori i ens defineixen com a terra d’aliments i d’oportunitats”, ja que hi conflueixen el Gust de Lleida, la generació d’aliances i la força de l’esport.
Pel que fa a aquestes aliances, Talarn ha posat en valor una de les novetats d’aquesta edició: la unió de tres productes amb denominació d’origen protegida —Pera de Lleida, Pa de Pagès Català i Formatge de la Garrotxa—, que han servit per maridar els formatges artesans presents.
El president també ha remarcat “la força de l’esport de les nostres terres”, representada enguany per la distinció de Formatger d’Honor 2025 al Club Patí Vila-sana, campió del món femení d’hoquei patins. Talarn ha felicitat els organitzadors i ha assegurat que la Diputació continuarà donant suport a iniciatives que posicionen Lleida com a territori visible i reconegut arreu.
L’acte central ha comptat també amb les intervencions de Francesc Balcells, alcalde del Palau d’Anglesola; Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries de la Generalitat; i l’assistència de Núria Gil, delegada del Govern a Lleida; Carles Palau, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell; i Robert Camps, de Formatges Camps. Els Hereus i Pubilles del Palau d’Anglesola han lliurat el trofeu a les jugadores del CP Vila-sana, i la jornada ha culminat amb un Cheesemut, un vermut-degustació de formatges.
