‘Gust de Lleida’ es consolida al Gastronomic Forum Barcelona, a l’Economix d’Onda Cero
06/11/2025
El programa ha comptat amb el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, el gestor de clients de la Cooperativa Cadí, Enric Virgili; la responsable de màrqueting de l’empresa MyChef, Roser Gestí, i els cuiners Mateu Blanch (Restaurant Caravista) i Àngel Esteve (Restaurant Sisé)
L’espai Economix d’Onda Cero ha posat el focus en la presència de Gust de Lleida al Gastronomic Forum Barcelona 2025, celebrat del 3 al 5 de novembre a Montjuïc. La Diputació de Lleida, amb el suport dels consells comarcals, DOP i IGP, ha portat prop d’una cinquantena de productors del territori per mostrar la qualitat i diversitat dels productes agroalimentaris lleidatans.
El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha detallat que la participació al Fòrum ha consolidat la marca com a referent que uneix territori, producte i talent, i que ja integra més de 700 productors, restauradors i distribuïdors. La marca ha estat present a múltiples accions durant l’any: Fira de Sant Josep, Fira Q de Balaguer, Fòrum Gastronòmic de Galícia, Tasta Lleida, Festa Gust de Lleida Experience, Fira MOS i, ara, el Gastronomic Forum Barcelona, reafirmant-se com a motor de qualitat i identitat del territori.
Els convidats han explicat la seva experiència: Enric Virgili (CADÍ) ha destacat la importància de connectar productors amb restauradors i distribuïdors, mantenint la tradició i la qualitat del producte làctic del territori. Roser Gestí (MyChef) ha remarcat la col·laboració amb la marca, aportant equipament per a showcookings i mostrant innovacions en forns que optimitzen la cocció sense comprometre la qualitat. Mateu Blanch (Restaurant Caravista) ha subratllat com la gastronomia pot esdevenir un gran ambaixador del territori, destacant la valorització de productes locals en plats creatius. Àngel Esteve (Restaurant Sisé) ha rebut el Premi Manuel Vázquez Montalbán a la Cuina de Terra Endins en la gala de la Guia Augusta, un reconeixement que reforça la projecció del restaurant i del territori.
Durant els tres dies del Fòrum, l’espai Rebost de Catalunya va acollir sessions de tast i demostracions de productors lleidatans, amb productes com oli DOP Les Garrigues, figues d’Alguaire, poma de Lleida liofilitzada, torró d’Agramunt i vins de la DO Costers del Segre.
La presència de Gust de Lleida al Gastronomic Forum Barcelona confirma la seva trajectòria com a marca de referència, amb projectes futurs orientats a ampliar el nombre de productors adherits, fomentar la innovació i consolidar la projecció nacional i internacional dels productes de proximitat amb compromís de qualitat i sostenibilitat.
