Gust de Lleida es prepara per a la Fira Mos i avança cap a Calella i Barcelona, a l'Economix d’Onda Cero
16/09/2025
Amb la participació del diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, la xef i sommelier de l’oli Montse Freixa, i el cuiner i mestre xocolater Ivan Pascual
Aquest setembre, Gust de Lleida, la marca agroalimentària de la Diputació de Lleida que uneix productors, restauradors, distribuïdors i projectes locals sota els valors de qualitat, proximitat i identitat gastronòmica, desplega una agenda plena d’activitats tant a Lleida com arreu del territori català. Així ho ha destacat aquest dimarts a l’espai Economix d’Onda Cero el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, acompanyat de la xef i sommelier de l’oli Montse Freixa i del mestre xocolater Ivan Pascual.
Verdú ha explicat Gust de Lleida representa la tradició, el territori i el futur del sector agroalimentari de les comarques de Lleida, el Pirineu i l’Aran. “Amb aquesta marca, volem posar en valor la qualitat dels nostres productes i consolidar un segell que reflecteixi la nostra identitat gastronòmica”, ha explicat. “Cada producte amb Gust de Lleida explica la història del productor, del territori i del consumidor que aposta pels productes locals i l’autèntics”.
Entre els principals esdeveniments del mes destaquen:
- Fira de Calella (19-23 setembre): Gust de Lleida hi mostrarà la cultura, gastronomia i tradicions lleidatanes amb degustacions, tallers i actuacions musicals. Divendres 19, Montse Freixa presentarà el llibre La cuina de Lleida, la Vall d’Aran i la Franja i guiarà un tast de cinc receptes tradicionals.
- Tasta Lleida al Mercat de Sant Antoni, Barcelona (18 setembre): Un esdeveniment per apropar els productes lleidatans de proximitat a públics urbans, amb tastos guiats i showcooking a càrrec del xef Sergi de Meià.
- Fira Mos i Festa Gust de Lleida Experience, Lleida (27-29 setembre): Gust de Lleida participarà amb estands, showcookings i activitats a la Fira Mos, en el marc de Sant Miquel. Igualment, la Festa Gust de Lleida Experience, dissabte 27, reunirà una quarantena de restauradors i productors amb el suport d’influencers gastronòmics com Anna Recetas Fáciles, David Gelicook o Pep Nogué. Tallers, maridatges i actuacions convertiran l’esdeveniment en una experiència gastronòmica i cultural única.
Per la seva banda, Montse Freixa ha ressaltat la importància de donar visibilitat als productes de proximitat i de participar activament en fires i esdeveniments que promoguin la gastronomia local. Ivan Pascual ha destacat que el projecte contribueix a garantir la qualitat dels productes, impulsar la innovació gastronòmica i reforçar l’aposta pel consum de proximitat.
Amb aquesta agenda, Gust de Lleida busca connectar productors i públic, potenciar la transformació econòmica de les comarques i consolidar el territori com a referent gastronòmic i cultural.