‘Gust de Lleida’ fa parada i fonda a la Fira Q de Balaguer, amb 16 tastos de proximitat
25/04/2025
El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, participarà en la cloenda del certamen aquest diumenge
Balaguer acollirà aquest cap de setmana una nova edició de la Fira Q, el certamen multisectorial que cada any omple el recinte firal de productes, serveis i experiències del territori. L’estand de ‘Gust de Lleida’, impulsat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, hi serà present i oferirà una programació de 16 tastos i activitats per posar en valor la qualitat, la proximitat i la diversitat dels productes agroalimentaris de les comarques lleidatanes.
Aquest dissabte, 26 d’abril, la presentació de la Poma de Muntanya per part de Fruits de Ponent i el Consell Comarcal de la Noguera encetarà les activitats. També es duran a terme tastos d’olis locals, mels i productes apícoles, fruita seca vegana i caves ecològics, maridats amb dolços i fruita seca del territori. La tarda combinarà gastronomia i compromís social amb un taller d’embalatge creatiu i solidari, i seguirà amb demostracions de cuina de Cal Senzill (Bellpuig) i del restaurant El Celler (Montsonís), a càrrec del cuiner Nacho Bustamante.
La jornada d’aquest diumenge, 27 d’abril, començarà amb una activitat per conèixer l’elaboració de formatges artesans, seguida dels tradicionals panadons de Lleida i una presentació de nous olis i olives d’Oli Castelló. Al migdia, el públic podrà gaudir d’un tast de cerveses artesanes del territori maridades amb embotits de Casa Bigordà. La tarda continuarà amb una sessió sobre infusions amb plantes remeieres, una degustació d’embotits de muntanya, un taller d’espelmes amb cera natural, i clourà amb un tast de vins guanyadors del concurs Costers del Segre, maridats amb embotits artesans.
La cloenda oficial del certamen, prevista per a diumenge al vespre, comptarà amb la presència del diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, entre altres per diverses autoritats del territori i la comarca. Amb aquesta programació, ‘Gust de Lleida’ torna a oferir una experiència completa de tast, coneixement i territori, que posa en primer pla l’autenticitat dels productes de proximitat i el saber fer dels seus elaboradors.
Balaguer, 25 d’abril de 2025