Jaume Fàbrega porta ‘La cuina de Lleida’ a La Fonda d’Estiu amb Pep Nogué
14/07/2025
Ha donat a conèixer el llibre que ha fet de la mà de Viena Edicions i amb la col·laboració de Gust de Lleida
L’escriptor i gastrònom Jaume Fàbrega ha estat el protagonista del segon programa de La Fonda d’Estiu de Catalunya Ràdio, on Pep Nogué l’ha convidat per parlar del seu nou llibre ‘La Cuina de Lleida’. Una obra que recull plats, productes i històries que defineixen l’ànima gastronòmica de la demarcació: des dels cargols a la llauna fins a la fruita dolça, passant per l’oli d’oliva verge extra de les Garrigues, els arrossos de l’Urgell i els vins de la plana i el Pirineu. Fàbrega ha reivindicat la cuina lleidatana com un patrimoni viu, capaç d’innovar sense perdre les arrels.
El programa ha estat una oportunitat per posar en valor la marca Gust de Lleida, que aglutina productes de qualitat elaborats a les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran. Pep Nogué i Jaume Fàbrega han coincidit a destacar que aquesta cuina neix del respecte pel territori i per uns productors que han sabut mantenir tradicions culinàries alhora que s’adapten als nous temps.
A més de parlar de gastronomia, La Fonda d’Estiu ha ofert les seccions habituals amb receptes i recomanacions. Nogué ha portat novetats de temporada, mentre que la iaia Angeleta ha compartit plats frescos per a l’estiu, i Òscar Gómez ha recomanat establiments on tastar receptes clàssiques reinterpretades.
En aquest episodi també hi ha hagut espai per parlar de maridatges i productes singulars. Amb aquest programa, Pep Nogué ha reafirmat que la cuina lleidatana és molt més que plats: és un relat de paisatge, història i persones que donen sentit al Gust de Lleida.