Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

La campanya oleícola arrenca amb una producció de 6 milions de quilos d’olives, gairebé el doble que l’any passat

20/11/2025

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, el president del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, i el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, presenten l’Oli Nou de la denominació d’origen al pati de l’IEI

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, el president del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, i el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, han inaugurat aquest dijous la 8a edició de la Presentació de l’Oli Nou amb Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues, l’acte que dona el tret de sortida oficial a la campanya oleícola 2025/26. La cita, que s’ha dut a terme al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), ha reunit cooperatives, molins, autoritats i públic general, i ha inclòs un espai de tast obert dels primers olis de la temporada.

Durant la seva intervenció, Jordi Verdú ha subratllat el valor del sector oleícola com a “essència de la nostra manera d’entendre la terra”, i ha posat en relleu el paper de les cooperatives i els molins inscrits a la DOP: “Sou vosaltres qui manteniu viu un model que preserva el sector agrari, crea oportunitats al món rural i dona sentit al que som com a territori”. Verdú ha remarcat també el compromís de la Diputació i del Patronat amb la promoció del producte local, i ha destacat el rol estratègic de ‘Gust de Lleida’: “No és només una etiqueta: és una estratègia de país. Un paraigua que acompanya, ordena i impulsa. Al seu centre hi sou vosaltres: les denominacions d’origen, les cooperatives i les petites empreses transformadores”. El vicepresident ha recordat que el pressupost del Patronat per al 2026 creix fins als 6,8 milions d’euros i situa la marca al centre de l’acció promocional.

Per la seva banda, Enric Dalmau ha remarcat l’optimisme de la campanya que comença després de tres anys marcats per la sequera. “Enguany tornem a xifres pròpies d’un any normal, i això ens permet mirar endavant amb més confiança”, ha afirmat. Segons el president del Consell Regulador, la producció arriba als 6 milions de quilos d’olives —gairebé el doble que la campanya anterior—, equivalents aproximadament a 6,57 milions de litres d’oli. També ha destacat la bona evolució de la comercialització, que l’any passat va assolir dos milions de quilos d’oli envasat, i ha reafirmat la voluntat de continuar impulsant la qualitat i el reconeixement de l’oli de la DOP Les Garrigues.

Igualment, el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha subratllat que l’oli és un element clau de l’economia del territori, tant per la seva importància en les explotacions i les cooperatives com per la qualitat excepcional que ha assolit. “És una història que configura la nostra personalitat, la roda que fa girar la nostra economia i la mostra de la qualitat que produïm”, ha remarcat.

La presentació ha comptat amb un tast obert al públic de la nova collita, que confirma el pes de l’oli verge extra de les Garrigues com a producte de referència de la gastronomia i l’economia agroalimentària de Lleida.

Lleida, 20 de novembre de 2025