La cinquena edició del taller de conserva de tomata de la Granja Pifarré reivindica la tradició pagesa i el ‘Gust de Lleida’
19/07/2025
La vicepresidenta de la Diputació Sandra Castro ha donat la benvinguda a l’activitat, que ha comptat amb una cinquantena de participants
La vicepresidenta de la Diputació de Lleida Sandra Castro ha donat la benvinguda aquest dissabte al taller de conserva de tomata organitzat per la Granja Pifarré i Fruites i Calçots Andreu, una activitat ja consolidada a l’Horta de Lleida que enguany celebra la seva cinquena edició. El taller, que compta amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i de la marca ‘Gust de Lleida’, ha servit per posar en valor la producció agroalimentària local i les tradicions de la pagesia.
L’activitat, adreçada a un públic familiar, ha tingut lloc a la Granja Pifarré, a la partida Caparrella de Lleida, i ha comptat amb la participació d’una cinquantena de persones. Els responsables del taller, el pagès Carles Pifarré i l’educador Joan Pifarré, han guiat els assistents a través de cinc passos senzills per elaborar la conserva de tomata de manera tradicional, tal com s’ha fet històricament a les cases de pagès.
El resultat ha estat un pot de conserva elaborat artesanalment que cada participant s’ha pogut endur a casa per consumir durant l’hivern. La jornada ha culminat amb un vermut popular a base d’amanides fetes amb varietats locals de tomata i begudes elaborades a l’Horta de Lleida.
Durant la inauguració, Sandra Castro ha posat en valor la tasca de les empreses familiars organitzadores i ha remarcat que iniciatives com aquesta “ens connecten amb la terra, amb les arrels i amb les maneres de fer que val la pena preservar”. En aquest sentit, ha assegurat que “des de la Diputació, i especialment des del Patronat de Promoció Econòmica, hi donem suport perquè aquest taller encaixa perfectament amb els valors de la nova marca ‘Gust de Lleida’: autenticitat, proximitat, sostenibilitat i identitat”. I ha afegit: “Avui, aquí, en aquest taller on aprenem a conservar tomata de manera artesanal, en família i amb sabors de veritat, estem vivint, literalment, el ‘Gust de Lleida’”.
Lleida, 19 de juliol de 2025