Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

La Diputació de Lleida assumirà la coordinació de la Secretaria del Consell Català de l’Alimentació

26/11/2025

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha presidit la reunió que s’ha celebrat aquest dimarts a Barcelona

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha presidit aquest dimarts la reunió del Consell Català de l’Alimentació (CCA), en què s’ha donat a conèixer que la Diputació de Lleida assumirà la coordinació de la Secretaria d’aquest òrgan estratègic de país en matèria agroalimentària.

Verdú ha expressat que “aquesta és una oportunitat per enfortir el model agroalimentari de Lleida. Assumir la Secretaria del Consell suposa situar Lleida al centre de la governança alimentària del país i reconèixer la demarcació com a motor agroalimentari de Catalunya, tant per pes productiu com per capacitat de lideratge, innovació i articulació sectorial”, ha dit.

El Consell és l’òrgan de participació, debat, assessorament i proposta en matèria d’agroalimentació a Catalunya. Reuneix administracions, organitzacions professionals agràries, sector productiu, indústria, distribució, consumidors i institucions vinculades al món alimentari. Des de la Secretaria, la Diputació coordinarà les reunions del Consell, els grups de treball i els processos de participació, i donarà suport tècnic en l’elaboració de diagnosi, propostes i línies d’actuació estratègiques.

En aquest sentit, el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica ha destacat que “aquest encàrrec és un reconeixement al territori com a referent alimentari i ens permetrà contribuir de manera directa a la construcció d’una política alimentària catalana moderna, responsable i arrelada. Alhora, reforça el nostre compromís amb el sector primari i agroalimentari, en línia amb altres accions estratègiques com la nova marca ‘Gust de Lleida’, que fa de paraigua de tota la cadena de valor agroalimentària, el suport a les denominacions d’origen i indicacions geogràfiques protegides, i la col·laboració amb cooperatives, productors i agents econòmics del territori”.

Barcelona, 26 de novembre de 2025