La Festa ‘Gust de Lleida Experience’ omplirà aquest dissabte la Fira MOS de gastronomia i cultura
26/09/2025
El president de la Diputació, Joan Talarn, inaugurarà dissabte la celebració que combina tastos, música i activitats per a tots els públics
Lleida viurà aquest dissabte, 27 de setembre, la primera edició de la Festa ‘Gust de Lleida Experience’, que se celebra en el marc de la Fira MOS. L’exterior de Fira de Lleida es convertirà en un gran escenari gastronòmic i popular amb una quarantena de productors i restauradors a la carpa ‘Gust de Lleida’. Els visitants podran tastar, comprar i gaudir dels productes de proximitat i, a més, degustar-los a les taules i zones chillout habilitades per a l’ocasió.
La jornada d’obertura començarà a les 12 del migdia amb la presentació a càrrec de la periodista i presentadora Mariví Chacón, seguida de la inauguració institucional a càrrec del president de la Diputació, Joan Talarn. L’acte institucional donarà pas a les actuacions dels Castellers de Lleida i dels Sardanistes Balàfia, que obriran la festa amb cultura popular i música.
Durant tot el dia, el públic podrà gaudir de diferents propostes musicals i d’oci: sessions de DJ amb Junior Moig, actuacions dels Sardanistes d’Alcarràs i un vespreig amb el grup TomayDaka, que oferirà versions en directe. A més, es retransmetrà en directe el programa ‘Cuchara de palo’ d’Onda Cero, amb la participació del president Talarn, i se celebraran sortejos de cistelles Plusfresc tant al matí com a la tarda.
La festa també tindrà una vessant solidària i d’humor, amb la participació del Postureig de Lleida i la caragolada de la Fecoll, així com la presència de la nutricionista Naila Martínez, que aportarà la seva perspectiva sobre salut i alimentació equilibrada. El cicle d’entrevistes ‘Veus de l’Origen’, conduït per la xef i sommelier Montse Freixa, permetrà als assistents conèixer de prop els productors i restauradors presents a la festa, la seva història i els seus productes.
Paral·lelament, a l’espai ‘Gust de Lleida’ del Pavelló 3, tindran lloc diversos tastos i showcookings al llarg de tot el dissabte. Al matí, els visitants podran descobrir els sucs de Cal Valls per ajudar les defenses, els postres de músic amb fruita seca de Mas d’en Nogués combinats amb licors de Gabarró i Feixa, així com els productes de proximitat de l’Associació de Productors de l’Horta de Lleida i fruita de temporada de Fruita de Gerb. A la tarda, la programació continuarà amb un maridatge de licors artesanals de Shootest i fruita seca de Mas d’en Nogués, una degustació dels olis de la DOP Les Garrigues a càrrec de Pilar Pardell del Panell de Tast de Catalunya, el tast de sidres artesanes de Sidres La Solana i un showcooking de braves amb estil de Fran Expósito de Lo Nen. Aquesta agenda permetrà als visitants descobrir, tastar i comprar directament productes de totes les comarques en un ambient d’aprenentatge i proximitat.
Les activitats del Pavelló 3 seguiran diumenge amb noves propostes gastronòmiques, showcookings i tastos, que mantenen la filosofia de qualitat i proximitat que defineix la marca ‘Gust de Lleida’.
Lleida, 26 de setembre de 2025