La Nit de l’Oli reconeix l’excel·lència dels olis lleidatans i guardona Pons Tradició, Cuadrat Valley i l'Olivera
13/12/2025
El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha assistit a la gala, que s’ha celebrat a les Borges Blanques, i ha participat en l’entrega de guardons
El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha assistit aquest dissabte a la Nit de l’Oli, celebrada al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques, un acte que ha servit per lliurar els II Premis Nacionals als Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya i reconèixer l’excel·lència, la qualitat i la diversitat del sector oleícola del país.
Durant la gala s’han distingit els deu millors olis d’oliva verge extra de l’edició, corresponents als cinc millors de grans productors i als cinc millors de petits productors. En la categoria de grans productors, els reconeixements han recaigut en Elixir Despinyolada Bio i Elixir Bio, del productor Cuadrat Valley, així com en Janiroc Koroneiki, Janiroc Lecciana i Janiroc Arbequina, del productor Pons Tradició. Pel que fa als petits productors, els cinc millors olis han estat Salar d’Arbúcies, del Molí Salar d’Arbúcies; Coll de l’Alba Morruda, de Xavier Guilera Ximenis; Arbor Sacris, de Miliunverd; Oli de Marges – Masia Can Calopa, de L’Olivera, i Identitat Olive Oil Empeltre, d’Identitat Olive Oil.
La segona edició dels Premis Nacionals als Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya ha estat organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i ha comptat amb la participació de 186 mostres procedents d’arreu del territori català, una xifra superior a la de l’any anterior. L’acte ha estat presidit pel conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, i ha reunit una àmplia representació del sector oleícola, així com autoritats institucionals i territorials. Verdú ha assistit a la gala juntament amb la diputada Núria Palau, entre altres autoritats presents. Els guardons consoliden una iniciativa que, en el seu segon any, vol impulsar la promoció, la comercialització i el consum dels olis d’oliva verge extra de qualitat superior, en el marc del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia.
En el transcurs de la Nit de l’Oli, Jordi Verdú ha fet entrega, juntament amb el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, d’un reconeixement a l’Associació d’Oleïcultors del Pallars Jussà, presidida per Oriol Sullà, i a l’Associació Territori del Sénia, presidida per Jaume Antich, entre altres reconeixements. Verdú ha posat en valor el compromís de la Diputació de Lleida amb el sector agroalimentari i amb la projecció de productes de qualitat com l’oli d’oliva verge extra, un dels pilars de la marca ‘Gust de Lleida’, que aviat complirà el seu primer any com a paraigua de referència del sector agroalimentari lleidatà i com a eina de promoció del territori a través dels seus productes més emblemàtics.
Altres guardons
Grans productors · Afruitat verd intens
- Elixir Despinyolada Bio · Cuadrat Valley
Grans productors · Afruitat verd mig
- Elixir Bio · Cuadrat Valley
Grans productors · Afruitat verd lleuger
- Promptus · Arbequina i Secció Crèdit SCCL
Grans productors · Afruitat madur
- Oli Padrí · Mas Montseny
- Oli Amagat · Ramon Rojo Puerto
Petits productors · Afruitat verd intens
- Salar D’arbúcies · Molí Salar d’Arbúcies
Petits productors · Afruitat verd mig
- Arbor Sacris · Miliunverd
Petits productors · Afruitat verd lleuger
- Az Azeytun Arbequina · Comercial Az-Azeytun
Petits productors · Afruitat madur
- Verolat De L’ebre · Miquel Pérez Vallés
Olis de producció ecològica
- Salar d’Arbúcies · Molí Salar d’Arbúcies
Millors olis monovarietals
- Salar d’Arbúcies · Molí Salar d’Arbúcies
Projectes de recuperació de varietats autòctones
- Salar d’Arbúcies · Molí Salar d’Arbúcies
Millor maridatge
- Oli Fontclara Arbequina · Zanotelli
Millor embalatge
- Arbor Sacris · Miliunverd
Les Borges Blanques, 13 de desembre de 2025
