Les fires d’octubre continuen omplint el territori de productes locals, artesania i sostenibilitat
16/10/2025
A causa del brot de dermatosi nodular contagiosa, i de la suspensió de les fires amb animals vius a tot Catalunya decretada pel departament d’Agricultura, s’ha anul·lat la Fira de Santa Teresa d’Esterri d’Àneu i les activitats previstes
Del 13 al 19 d’octubre, les comarques de Lleida viuen una setmana intensa d’activitat firal amb propostes que combinen medi ambient, gastronomia, motor i tradició.
A Tàrrega, la Fira del Medi Ambient omple la ciutat de propostes sostenibles i solucions verdes per a un futur més responsable. Al Pirineu, La Seu d’Urgell celebra una nova edició de la Fira de Sant Ermengol, punt de trobada dels millors formatges artesans del Pirineu.
Balaguer aposta pel món del motor amb Firauto, mentre que Esterri d’Àneu reviu la tradició amb la Fira de Santa Teresa, una cita emblemàtica del Pallars Sobirà.
La gastronomia també és protagonista a Almenar, amb la seva Fira Tast i Jornades Gastronòmiques, i a Barbens, que torna a ser el centre de l’univers de la poma. Per la seva banda, Solsona acull Solsoterra – Fira de la Terra del Solsonès, un esdeveniment dedicat a la sostenibilitat i els productes del territori.
Totes aquestes propostes formen part del calendari firal de la demarcació, que impulsa la Diputació de Lleida, a través de Transformació Econòmica, en el marc de la iniciativa Gust de Lleida.