Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

Marnuthem rep un nou reconeixement internacional i presenta les noves anyades del seu vermut artesanal al pati de l’IEI

06/06/2025

Sandra Castro reivindica l’excel·lència dels vermuts del Pla d’Urgell i el valor de projectes com Marnuthem per projectar el Gust de Lleida

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Sandra Castro, ha participat aquest divendres en l’acte de presentació de les noves anyades del celler de Bell-lloc d’Urgell Marnuthem. L’acte, que s’ha celebrat al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, ha servit per donar a conèixer el nou vermut blanc i del vermut rosat de la marca, que han estat recentment guardonats als World Drink Awards.

La presentació ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Carles Palau; el propietari i elaborador de Marnuthem, Marc Cuenca; i el periodista i sommelier Rafa Gimena, que ha conduït l’acte. En la seva intervenció, Castro ha subratllat que “Marnuthem no només sedueix el paladar, sinó que explica una manera de fer: la de casa nostra, la d’un territori que estima la terra, que treballa amb detall i que fa de la qualitat un compromís”. I ha dit que “Marnuthem exemplifica allò que volem dir quan parlem del Gust de Lleida: productes arrelats, fets amb passió i un alt valor diferencial. Enhorabona per demostrar, un cop més, que el que fem aquí pot ser referent arreu”.

Durant l’acte s’han donat a conèixer els nous blendings de la marca per al 2025, que mantenen la voluntat d’oferir vermuts diferenciats, fruit d’un treball constant de recerca, selecció de botànics de proximitat i millora en els processos d’elaboració. Així, el sommelier Gregori Albareda ha destacat durant el tast comentat de la presentació que “el Marnuthem Rosat és d'aspecte rosat, lleuger aroma floral i tocs de préssec de vinya i fruita del bosc; amb un pas per boca cremosa amb gust de vainilla i nabius. Mentre que el Marnuthem Blanc, té un nas fresc amb tocs cítrics, fruita tropical i canyella; i en boca, les primeres notes cítriques i fresques, finalitzen amb una lleugera amargor amable que marca la diferència".

També s’ha anunciat que Marnuthem ha estat distingit aquesta setmana amb dues medalles als prestigiosos World Drink Awards 2025, celebrats al Waldorf Hotel de Londres. El vermut rosat 2025 ha estat guardonat amb la medalla d’or en la categoria Best Semi-Sweet Vermouth, mentre que el vermut blanc 2025 ha estat proclamat Best Semi-Dry Vermouth a escala mundial. És el tercer any consecutiu que la marca rep aquest reconeixement.

El projecte Marnuthem, liderat per Marc Cuenca i Núria Sánchez, es va iniciar l’any 2018 al Pla d’Urgell amb la voluntat de recuperar la tradició del vermut des d’una mirada contemporània i amb arrels profundament territorials. Amb un ús intensiu de productes locals com el vi macabeu de Sanui i botànics de la Noguera, la marca ha sabut crear una proposta amb caràcter propi que cada any renova amb noves anyades. Amb la mirada posada en el futur, els responsables de Marnuthem ja treballen en nous projectes, com una ginebra pròpia, amb la mateixa filosofia d’excel·lència i singularitat que ha marcat la seva trajectòria.

 

Lleida, 6 de juny de 2025