Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

TastaLleida omple la plaça Ricard Viñes de sabors amb DOP i IGP en una nova edició amb Gust de Lleida

06/06/2025

Jordi Verdú reivindica el paper dels productes certificats i la força del projecte Gust de Lleida per enfortir el relat agroalimentari del territori

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha participat aquest divendres al TastaLleida 2025, un esdeveniment impulsat pels consells reguladors de les DOP i IGP de la demarcació de Lleida per posar en valor la qualitat i l’origen certificat dels productes agroalimentaris del territori. La iniciativa ha transformat la plaça Ricard Viñes de Lleida en un espai gastronòmic a l’aire lliure amb tastos i degustacions centrats en productes de proximitat amb segell de qualitat reconeguda.

La jornada ha estat organitzada pel Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida, amb la participació dels consells reguladors de la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP Les Garrigues, la DOP Costers del Segre, la IGP Torró d’Agramunt i el Consell Català de la Producció Integrada. La iniciativa forma part del projecte Gust de Lleida, la marca agroalimentària impulsada per la Diputació per donar visibilitat als productes de proximitat amb segell reconegut de qualitat.

Durant la jornada de tastos, Verdú ha destacat que “iniciatives com TastaLleida ens ajuden a fer visible el potencial i el prestigi dels nostres productes amb DOP i IGP, que són fruit d’un treball rigorós i d’una estima profunda pel territori”. I ha afegit que “el Gust de Lleida vol ser precisament això: un paraigua compartit per projectar allò que ens fa singulars i per connectar millor amb els mercats i el conjunt de la ciutadania”. També hi ha participat el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, entre altres autoritats presents.

Durant l’acte s’han pogut degustar tapes elaborades pel xef lleidatà Daniel Rius, pensades per posar en valor el potencial gastronòmic dels productes amb certificació. Hi han estat presents, entre d’altres, preparacions amb pera de Lleida, formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, oli verge extra de les Garrigues, vins de la DO Costers del Segre i torró d’Agramunt.

Després de la bona acollida a la capital del Segrià, el projecte ja treballa en una nova edició del TastaLleida que tindrà lloc el proper dijous 18 de setembre al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, amb la voluntat d’apropar la qualitat agroalimentària de Lleida, el Pirineu i l’Aran als públics urbans i professionals de la capital catalana. 

Lleida, 6 de juny de 2025