Gust de Lleida Fires i congressos Lleida Lleida

Xavier Ramon porta la revolució dels fermentats de Lleida a La Fonda d’Estiu de Catalunya Ràdio

11/08/2025

És impulsor de projectes com Brebel i Ferment Project, dedicats a la cervesa artesana i a les verdures fermentades

El sisè programa de La Fonda d’Estiu de Catalunya Ràdio ha tingut com a protagonista Xavier Ramon, impulsor de projectes com Brebel i Ferment Project, dedicats a la cervesa artesana i a les verdures fermentades. Des de Lleida, Ramon defensa la fermentació com una manera de menjar saludable, sostenible i plena de matisos, que connecta tradició i innovació.

Ramon ha explicat que la seva feina consisteix a donar temps i protagonisme als “bacteris bons” que transformen els aliments, i que aconsegueixen crear productes únics. Aquesta filosofia coincideix amb la del Gust de Lleida, que promou elaboracions artesanes, respectuoses amb el medi i arrelades al territori.

Durant el programa, Pep Nogué ha tastat algunes de les creacions de Ramon i ha debatut sobre com la fermentació pot enriquir la gastronomia catalana. La iaia Angeleta ha aportat receptes d’estiu, mentre que Òscar Gómez ha recomanat establiments on provar fermentats i cerveses artesanes.

El programa s’ha completat amb altres històries de productors lleidatans i iniciatives gastronòmiques del país. Amb aquest episodi, La Fonda d’Estiu ha demostrat que el Gust de Lleida també pot ser una revolució lenta, plena de sabor i de cultura.

ESCOLTA EL PROGRAMA